Omgeving

Burdaard is een dorp met ongeveer 1150 inwoners, gelegen aan de Dokkumer Ee, welke tevens onderdeel uitmaakt van de Elfstedenroute.

De imposante molen de Zwaluw ziet u al van ver, en dat is geen wonder, het is de hoogste molen van Friesland. Deze houtzaag-, koren- en pelmolen is van begin mei tot en met eind september open voor bezoekers.

Het Ruurd Wiersmahuis in Burdaard is de voormalige woning van deze naïeve schilder. Naast de wandschilderingen, worden schilderijen, geschilderd meubilair en andere eigendommen van deze in 1980 overleden schilder geëxposeerd.

Per vaarseizoen komen er 23.000 boten over de Ee, een gezellige drukte! Deze varen o.a. naar het 10 km. verder gelegen Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland. Onze B&B, de “Bloemenhoeve” ligt pal aan de Dokkumer Ee.

Dokkum heeft een rijke historie als Admiraliteitsstad, waarvan nog veel terug te vinden is in het centrum van deze mooie stad. Maar ook het heden is uitstekend verzorgt, met het bijzondere winkelaanbod, de vele terrasjes, en diverse horecagelegenheden.

Ook is een bezoek aan de hoogste terp van Nederland, Terp Heegebeintum, zeer de moeite waard. Het bezoekerscentrum heeft steeds wisselende tentoonstellingen.

Vanuit Dokkum ligt Nationaal Park Lauwersoog op een kwartier rijden. Ook hier genoeg te zien en te beleven. De haven van Lauwersoog, met de visafslag en daarbij behorende visrestaurants. De boot naar Schiermonnikoog heeft hier zijn vertrekplaats. Aan de andere kant is er veel gelegenheid om door bossen te struinen, aan kindvriendelijk meertjes te vertoeven, of op een gezellig terras van de omgeving te genieten.

Vanuit Burdaard  18 km de andere kant op ligt de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Ook Leeuwarden heeft een rijke historie, welke terug te zien is aan de grachten met hun mooie panden. Diverse musea en gezellige winkelstraten, maken van Leeuwarden ook een stad om lekker in rond te dwalen.

Voor mensen die fietsend de omgeving willen verkennen, zijn er legio mogelijkheden. Er zijn veel fietsroutes, waarbij de route van Dokkum naar Leeuwarden pal voor onze B&B langs loopt. Deze route volgt de Ee, waarbij u o.a. langs Bartlehiem komt, met de beroemdste Elfstedenbrug. Er zijn fietsroutekaarten aanwezig en u kunt eventueel fietsen bij ons huren.

Op 10 km afstand (richting Leeuwarden) is de  waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland.

Een dagje naar Ameland of het eerder genoemde Schiermonnikoog is ook een aanrader. Wanneer u op de veerboot stapt is het onthaasten al begonnen.

Vanuit onze Bed and Breakfast is het waddengebied binnen handbereik.

 

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden, teveel om hier te noemen. Wij kunnen u bij een bezoek daarover meer vertellen.

‘s Avonds kunt u ontspannen aan de waterkant en als u wilt een hengel uitgooien. Een hengel hoeft u niet mee te brengen maar kunt u bij ons lenen.